Applikáció

Bike Citizens app, alkalmazás

A Bike Citizens app olyan kerékpáros alkalmazás, amely a városok és környékük kerékpárosbarát útvonalait preferálva a kerékpárosok igényeihez igazodik, könnyebbé és kényelmesebbé teszi számunkra a kerékpározást. Az útvonalszámításokat pontos hangüzenetek egészítik ki, például "kanyarodj balra 10 méter múlva". 

   

A Bike Citizens applikáció a bringás futárok tudására épít, így a városi kerékpározás speciális igényeihez igazodik. Elsősorban a kerékpárutakat és a mellékutakat mutatja meg, a forgalmas főutakat pedig segít elkerülni. Az alkalmazás ismeri a város legjobb útvonalait, ezzel is könnyebbé és kényelmesebbé teszi kerékpározást. Érdemes (újra)felfedeznetek a várost a segítségével!

Az alkalmazás már Európa 400 városában, az Egyesült Államokban és Ausztráliában is elérhető. Számos díjat is elnyert már, pl. az Eurobike-díjat 2015-ben.

Bike Citizens City Pack Csomag

A Bike Citizens Pro felhasználóinak az alkalmazás fejlesztői egy korszerű City Pack csomagot állítottak össze, amiben jelenleg közel 450 város kerékpáros térképe található meg. A City Pack csomag használata egy magasabb szintű felhasználói élményt jelent, hiszen a felhasználóknak köszönhetően újabb és újabb elérhető városokkal bővül a csomag.

A csomaggal kapcsolatos tudnivalók a következők:

Fontos és jó hír, hogy az alkalmazás aktív adatkapcsolat nélkül is működik, így kíméli a telefonod akksiját és még a pénztárcádat is.

A Bike Citizens applikáció jellemzői:

Hogyan használd?

Töltsd le a Bike Citizens (Android és iOS) navigációs alkalmazást, és használd a Bringázz a munkába! játékban. Honlapunkat idén összekötöttük a Bike Citizens alkalmazással, így itt is nyomon követhetőek az összesített eredmények. 

A kilométerek összegyűjtése nagyon könnyű az alkalmazás használatával: a megtett táv az applikáció belüli speciális kerékpáros navigáció segítségével közvetlenül a Bam! naptárba kerül be. 
Valamennyi adat és a Bam!-profilod is szerkeszthető az alkalmazásban, valamint nyomon követhetők és kereshetők benne a rangsorok és helyezések is. 

Minden egyes bringás nappal és kilométerrel, amit az alkalmazásban rögzítesz közelebb kerülsz a támogatóink által felajánlott értékes ajándékokhoz és a fődíjhoz! 

Regisztráltál már a Bam!-ra, és letöltötted már a Bike Citizens applikációt? 

Regisztrálj a Bringázz a munkába! játékba a honlapunkon vagy a Bike Citizens applikáción keresztül. A bejelentkezési adatok (azonosító és jelszó) kitöltése után megjelenő „Van már Bike Citizens profilod?” gombra kattintva írd be Bike Citizens belépési adataidat, hogy a megtörténjen a szinkronizáció.  Ha ez megvan, indulhat is a pontgyűjtés!

Így vehetsz részt a “Bringázz a munkába!” játékban a Bike Citizens alkalmazás segítségével:

1. Töltsd le a Bike Citizens alkalmazást az okostelefonodra.

2. Válaszd ki, és telepítsd a kívánt város térképét. 
Fontos tudnivaló: A kiválasztott várostérkép a Cycle-to-free funkció segítségével “lebiciklizhető”, azaz az első 30 napra ingyenesen kapod meg a térképet, és ha sikerül 30 napon belül legalább 100 kilométert megtételét rögzítened az applikációban, a várostérkép végleg a tiéd marad.

3. Bringázz a Munkába! Regisztráció:

4. Kapcsold be a nyomon követést, vagy navigálj a Bike Citizens alkalmazással. 
Fontos! Az intelligens nyomon követés egyelőre csak az Androidos telefonokon működik: a rögzítés azonnal elindul, ahogy tekerni kezdesz. Az iPhone készülékeknél (iOS rendszer) egyelőre ez a funkció még nem elérhető.

5. Bringára fel! Nyerd meg nagyszerű nyereményeket!

Támogatott okostelefon rendszerek és eszközök

A Bike Citizens az alábbi eszközöket támogatja, és ezekre az eszközökre érhetőek el a rendszeres frissítések. Az applikáció régebbi eszközökön is működik, de időnként kisebb technikai problémák léphetnek fel. Amennyiben problémát észlelnél, olvasd el az alábbi hibaelhárításról szóló részt, ahol telefonspecifikus instrukciókat találsz. Ha nem találod itt a saját készüléked, fordulj a fejlesztőkhöz az applikációban található Feedback gomb segítségével.

Támogatott okostelefonok: 

iOS9 és újabb: iPhone 5S, 6, 6S, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, SE, X, Xs, Xs max, XR.

Android 4.4. és újabb: Google Nexus 5, Huawei FIG-LX1, Mate 10 Lite, Mate 20 Lite, Mate 20 Pro, P Smart, P10, P10 lite, P20 lite, P20 Pro, P30, P8 lite, P9 lite, P9 lite mini, Y5, Y6, Samsung Galaxy A5, A50, A7, A9, Ace Style, J3, J5, J7, S10, S3, S7, S7 Edge, S8, J6, Xiaomi Redmi 4X, Redmi 5 Plus, Redmi 6, Redmi Note 4, Redmi Note 5, Redmi Note 7

Hibaelhárítás: a telefon beállításainak módosítása a Bike Citizens applikáció megfelelő működéséhez

Android: lépések a GPS-problémák vizsgálata során

1. Kapcsold ki/be a telefont.
2. Kapcsold ki/be a GPS-t.
3. Győződj meg róla, hogy a Bike Citizens használhatja a tartózkodási helyed (a háttérben is): Settings > Apps > Bike Citizens > Permissions > Toggle Location ON.
4. Kapcsold ki az energiatakarékos üzemmódot, vagy bármilyen alkalmazást aminek az akkumulátor kímélése a célja.
Ha ezek a lépések nem oldották meg a problémát, olvasd el az alábbi telefonspecifikus beállításokat.

HTC
Ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Settings > battery > power saving mode > battery optimization > Bike Citizens > don't optimize > save.

Huawei
Ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Akkumulátor > Akkumulátor használat > Bike Citizens > Indítás: kézi > Mindent kipipál.

LG
Ha Android 6 vagy ennél újabb rendszeren fut a telefonod, ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Settings > battery & power saving > battery usage > ignore optimizations > turn ON for Bike Citizens.

Motorola
Ha Android 6 vagy ennél újabb rendszeren fut a telefonod, ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Battery > válaszd a felső jobboldali menüt > battery optimization > not optimized > all apps > Bike Citizens > don't optimize.

OnePlus (using OxygenOS Settings)
Ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Battery > battery optimization > válts erre: 'all apps' > Bike Citizens > don't optimize.

Samsung
Ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Battery settings > app power saving > details > Bike Citizens > disabled

Sony
Ha Android 6 vagy ennél újabb rendszeren fut a telefonod, ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Battery > válaszd a felső jobboldali menüt  > battery optimization > apps > Bike Citizens.

Xiaomi (MIUI OS)
Ha Android 6 vagy ennél újabb rendszeren fut a telefonod, ellenőriz, hogy ezek a beállítások vannak érvényben: Settings > additional settings > battery and performance > manage battery usage > apps > Bike Citizens.


iOS: lépések a GPS-problémák vizsgálata során

1. Kapcsold ki/be a telefont.
2. Kapcsold ki/be a GPS-t.
3. Győződj meg róla, hogy a Bike Citizens használhatja a tartózkodási helyed (“Mindig/Az app használata esetén”)
4. Ugyanitt aktiváld: "Motion & Fitness" és "Background App Refresh".
5. Ideális esetben így kell kinéznie a képernyődnek:

6. Amennyiben smart-track van beállítva az applikációban, kötelező az "Always" mód. Ha a manuális követést választod, ki kell kapcsolnod a smart-tracking opciót a Bike Citizens applikáción belül.

Nem sikerült megoldani a problémát?

Ha nem találtad meg a telefonodat a fenti listában vagy továbbra is fennál valamilyen technikai probléma, jelezd az applikáció fejlesztőinek a Feedback gomb segítségével.

Ez automatikusan megjelenít egy e-mailt, és elhelyezi a készülék és a rendszer adatait a tárgymezőben. Ezt követően részletesen elmagyarázhatod a probléma megjelenése előtt megtett lépéseket. Visszajelzésed segít abban, hogy az applikáció egyje jobb felhasználói élményt nyújtson. 

 

Hasznos tippek a Bike Citizens alkalmazás használatához

Oszd meg személyes hőtérképeidet (napi, heti, havi vagy éves hőtérkép)

Bejelentkezett állapotban kövesd az alábbi lépéseket:

Android

1. Nyisd meg a menüt.
2. Válaszd ki a Dashboard alatt az Activity menüpontot.
3. Kattints a jobb felső sarokban lévő megosztás gombra.
4. Válaszd ki a kívánt megosztási módot és küldd el a fájlt.

iOS:
1. Koppints a képrenyő alján található menüsávra.
2. Válaszd a User gombot.
3. Válaszd az Activity gombot a felső menüsávban.
4. Koppints a jobb felső sarokban lévő export gombra.
5. Válaszd ki a kívánt megosztási módot.

Exportálj gpx-fájlokat a rögzített útvonalaidról

Bejelentkezett állapotban kövesd az alábbi lépéseket:

Android:
1. Nyisd meg a menüt.
2. Válaszd ki a Dashboard alatt a Tracks gombot.
3. Tartsd lenyomva 5 másodpercig az exportálni kívánt útvonalat. (Ezután válnak láthatóvá a jelölőnégyzetek).
4. Jelöld ki az exportálni kívánt útvonalakat.
5. Kattints a megosztás gombra.
6. Válaszd ki a kívánt megosztási módot.

iOS:
1. Koppints a képrenyő alján található menüsávra.
2. Válaszd ki a User menüpontot.
2. Kattints a „my tracks” -re a felső felhasználói menüben.
3. Kattints a jobb felső sarokban található „edit” gombra.
4. Válaszd ki az exportálni kívánt útvonalakat
5. Kattints a GPX exportálás gombra.
6. Válaszd ki a kívánt megosztási módot.

Rögzített útvonalak törlése:


Android:
1. Nyisd meg a menüt
2. Válaszd ki a Dashboard alatt az Activity gombot.
3. Tartsd lenyomva 5 másodpercig a törölni kívánt útvonalat. (Ezután válnak láthatóvá a jelölőnégyzetek)
4. Jelöld be a törölni kívánt útvonalakat.
5. Koppints a szemetes gombra.

iOS:

1. Válaszd ki a User menüpontot.
2. Kattints rá a „my tracks” -re a felső felhasználói menüben.
3. Kattints a jobb felső sarokban található „edit” gombra.
4. Válaszd ki a törölni kívánt útvonalakat.
5. Koppints a jobboldali szemetes gombra. 

 

 

Mit kell tenned?
Hírek

További hírek