2019. augusztus 30.

Szeptemberben is bringázz a munkába és az egyetemre!

Pattanj bringára, és utazz a Giróra! Indul a kampány, a csatalkozók és rendesen munkába bringázók bicikliket, pólókat, táskákat, bringás városnézéskete, kerékpártámaszt, sőt utazást is nyerhetnek a Giro d'Italia olaszországi befutójára!

Játékos bringás közlekedésre hívunk idén második alkalommal mindenkit - legyen kétkezi munkás, egészségügyi vagy irodai dolgozó, hivatalnok, kutató, zenész, színész, ingatlanos, tőzsdecápa, bankmogul, oligarcha, diák és még sorolhatnánk! De mindegy is, hogy kicsoda, hiszen mindenki egyenlő eséllyel nyerhet egy rakás klassz ajándékot, ha bringára pattan, és rögzíti a munkába, egyetemre, boltba, hivatalba… stb. bringázását.

Szedd össze a csapatot, mert hamar lepörög ez a két hét!

Ez lesz idén a második, összesen a 17. Bringázz a munkába! kampány. A játék szeptember 9-22 között lesz, tehát két hétig tart, ami, azért valljuk be, nem túl hosszú idő. De sebaj, mert most még időben vagyunk, és a korábbiakkal ellentétben a tavaszi regisztrációk még élnek, aki pedig még nincs regisztrálva, már most megteheti a Bike Citizens alkalmazásban. Lehet próbálgatni, tesztelgetni, csapatot összeszedni és építeni, és 9-én hajnalban (reggel, délben, este) indulhat a kilométerek és a bringás napok gyűjtése. Erre amúgy aznap figyelmeztet is majd az okostelefonokra letölthető applikáció.

Szóval miért is csatlakozzatok? 

Például a nyereményekért: tíz suhanós bicikli, ezer laza póló, kilenc menő táska, bő tucatnyi Mol-Bubi-bérlet, utazás a Giro d’Italia olaszországi befutójára, bringás városnézések, sőt egy kívánságra házhoz (munkahelyhez… stb.) telepített korszerű bringatámasz is. Részletek a linken

És még miért? 

Most komolyan, ezt le kell még írni? Fitt leszel, független a dugóktól, fillérekből megoldod az ingázást, tehetsz a parkolásra, barátságosabbá változtatod a várost, és a klíma-lelkifurdalásodat is csökkentheted, miközben feltárul előtted lakhelyed mosolygós, nyitott, bringás arca.

Meg is vendégelünk

A kampány hivatalos megnyitóeseménye szeptember 5-én lesz, a szokásos bringásreggelikkel országszerte. Itt megnézheted, lesz-e a közeledben, vagy a bringás útvonaladon ilyen. A szervezők és a támogatók kora reggeltől finom péksüteményekkel, frissítő italokkal, tovább osztható plakátokkal, matricákkal várnak. A budapesti Kálvin téren, a központi bringásreggelin sajtótájékoztató is lesz. 

Mérd, hány napot/kilométert bringázol!

Ahhoz, hogy részt vegyél a klassz nyereményekkel kecsegtető játékban, mindössze annyit kell tenned, hogy összeszeded a tavaszi csapatot, vagy szervezel egy újat, aminek minden tagja letölti a Bike Citizens applikációt, és azon  belül regisztrál a "Bringázz a munkába!" játékba, és a csapatába. 
Innentől nincs más dolgotok, mint hogy a játék ideje alatt (szeptember 9. nulla óra és 22. éjfél között) méritek a kerékpárral megtett munkatapi (hétvégi ügyelet is ér) utazásaitokat. Utána már csak a nyereményekre kell várni.

Az applikációban a Bam kampányon belül a személyes havi helyezés alatt május és szeptember között lehet váltogatni az eredményeket (ez azoknak szól, akik májusban is velünk tekertek). Az eredmények láthatóak maradnak a kampány vége (szept. 22. 23:59:59) után is, egészen december 31-ig. (Ekkor viszont regisztrálni már nem lehet, és a kilométerek és a napok is már csak a játékon kívül gyűjthetők.)

Erre bringáztok sokan

A játékban résztvevők kerékpározási szokásairól - mennyit tekernek, mikor és merre -, a játékhoz használt applikáció - anonim módon - adatokat rögzít, amik segítségével látványos hőtérképek készültek és készülnek. Ezeken jól látszanak a városok népszerűbb biciklis útvonalai, melyek nem minden esetben követik az adott város úthálózatát. Budapesten például szembetűnő a kijelölt kerékpárutak és sávok népszerűsége, míg például a Nagykörút vékonyabb vonallal szerepel, mint amilyen fontos szerepet tölt be a város életében.

A tavaszi játékban, május 6-31. között összeadva 214-szer tekerte körbe Magyarországot a játék több mint 5000 résztvevője, és az összesen több mint 480 ezer lebiciklizett kilométer révén 76 947 tonna szén-dioxid légkörbe bocsátását kerülték el. Mindezt egy olyan május során, amikor a szokásos csapadék sokszorosa esett. A szeptember valószínűleg szárazabb lesz, így jó esély van rá, hogy a rövidebb időtartam ellenére is megközelíthessük a tavaszi eredményeket.

Gyertek, bringázzunk együtt megint, munkába és egyetemre is!

Összes hír

Mit kell tenned?
Hírek

További hírek