2019. október 28.

Az autóipari cégek is megvillantották bringás arcukat

Itt vannak a vállalati bringás ranglisták a 2019-es Bringázz a munkába! kampány adatai alapján. Vajon melyik volt a legbringásabb autós cég?

Nagyszerű eredményeket sikerült elérnünk az idei kétfordulós Bringázz a munkába! kampánnyal, 255-ször tekertük le a Giro d’Italia távját, elhasználtunk 84 148 banánturmixnak megfelelő energiát, és megspóroltunk több mint 130 millió forint benzinpénzt. Részletek erre.

A bringás munkába járásra számos vállalat is hatékonyan biztatta munkatársait, sokan saját háziversenyt is szerveztek a Bringázz a munkába! kampánnyal párhuzamosan, és - oklevéllel, ajándékcsomaggal - megjutalmazták a bringázó dolgozókat. De nézzük csak meg végre, hogy miként alakult a vállalatok sorrendje!

2019 legbringásabb cége az egész éves összesített adatok alapján az E.On Hungária Zrt. lett, a képzeletbeli dobogó második fokára az IT Services Hungary Kft. állhatott fel, a harmadik pedig a Robert Bosch Kft.. Ezek az eredmények a letekert kilométerek és a bringás napok számának összesítése alapján jöttek ki, a további helyezések az első tízig így alakultak:

4.    Videoton Holding ZRt.
5.    Külgazdasági és Külügyminisztérium
6.    Szegedi Tudományegyetem
7.    Egis Gyógyszergyár Zrt.
8.    IBM (Vállalatcsoport)
9.    Központi Statisztikai Hivatal
10.  Ericsson.

Érdemes azonban külön-külön is megnézni, melyik cégnél tekerték le a legtöbb kilométert, és melyiknél ültek a legtöbb alkalommal biciklire a munkatársak.

A legmesszebb vitathatatlanul az E.On jutott, aminek bringásai 19 916 kilométernyi távot tekertek le a két forduló alatt. A második helyre a Videoton Holding Zrt. került, 19 379 kilométerrel, míg a harmadik az IT Services Hungary Kft. lett 19 276-tal. Az első tízbe még a következők fértek bele:
4.     Robert Bosch kft                                        16738
5.     Külgazdasági és Külügyminisztérium        12493
6.     Ericsson                                                     11417
7.     IBM (Vállalatcsoport)                                  11003
8.     Egis Gyógyszergyár Zrt.                             10849
9.     K&H Csoport                                                 9442
10.   Evosoft Hungary                                           9355

A dobogósok mindegyike megközelítette a 20 ezer kilométeres távot, vagyis cégenként majdnem félig körbetekerték a földet az egyenlítő mentén.

Ha a bringás napokat nézzük, akkor más az állás. Az első IT Services Hungary Kft.-nél annyit tekertek, mintha egyvalaki közel tíz éven és három hónapon keresztül minden egyes nap bringára ült volna, de nem sokkal maradt le a második E.On Hungária Zrt. sem:

1.    IT Services Hungary Kft.                            3737
2.    E.ON Hungária Zrt.                                    3544
3.    Robert Bosch kft                                        2834
4.    Szegedi Tudományegyetem                      2122
5.    K&H Csoport                                              1607
6.    Külgazdasági és Külügyminisztérium        1492
7.    Videoton Holding ZRt.                                1388
8.    Egis Gyógyszergyár Zrt.                             1296
9.    IBM (Vállalatcsoport)                                   1281
10.    SZTE Klinikai Központ                                 1198
 

A legbringásabb autós cégek

Alaposabban végignyálazva a listát látható, hogy milyen színes az összetétel. Autógyárak és beszállítóik, építőipari és közművállalatok, telekommunikációs vagy számítástechnikai cégek, könnyűipari társaságok, gyógyszergyárak, állami és önkormányzati szervek munkatársai is biciklire ültek, és pedáloztak lelkesen a munkába az idei két forduló alatt, és remélhetőleg a kampányon kívül is. 

A közbeszédben gyakran előkerül az autós-bringás konfliktus, ami persze egy mondvacsinált ügy, hiszen mindannyian közlekedők vagyunk. Ki gyalog, ki kerékpárral, ki elektromos rollerrel, motorral vagy autóval, sőt a többség hol ezzel, hol azzal. A megkülönböztetést mi sem cáfolja jobban, hogy a legbringásabb 200 cég között egy rakás autós vagy autóipari beszállító vállalat is van. Nézzük meg melyik a három legbringásabb autóipari cég (zárójelben az idei kampányban elért helyezésük):

  1. (16)      Audi Hungaria ZRt.                         6654 km, 387 bringás nap
  2. (22)      Continental Automotive Hungary    6621 km, 307 bringás nap
  3. (103)    Porsche Inter Auto Hungaria Kft.    1641 km, 97 bringás nap.

Összes hír

Mit kell tenned?
Hírek

További hírek